Nagyon sokan kérték már annak a kenyérnek a receptjét, amit rendszeresen szoktunk sütni.
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek hosszasan ácsorogni a konyhában, szeretem ha valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és finom. Mivel a férjem szereti a kenyeret, így hetente sütünk itthon friss kenyeret - de szerencsére nem kell vele sok időt tölteni:)
Élesztőt nem használunk, így ez egy élesztőmentes kenyér - jó hír azoknak, akik szintén nem használnak élesztőt.
Most egy tökmagos változatot csináltam.
Hozzávalók
A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze, majd a közepébe öntsd bele a vízzel elkevert joghurtot. Kezd el összedolgozni a tésztát, nem kell túl sokat gyúrni csak összeálljon. (a tészta legyen lágy, de ne ragacsos) Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd be és késsel vágj bele keresztet. Azonnal teheted a sütőbe, nem kell várni.
180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30-40 perc) .
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek hosszasan ácsorogni a konyhában, szeretem ha valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és finom. Mivel a férjem szereti a kenyeret, így hetente sütünk itthon friss kenyeret - de szerencsére nem kell vele sok időt tölteni:)
Élesztőt nem használunk, így ez egy élesztőmentes kenyér - jó hír azoknak, akik szintén nem használnak élesztőt.
Most egy tökmagos változatot csináltam.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt (175 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és 175 g finomliszt)
- 1 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 dl víz
- csipet nádcukor
- 3-4 ek. tökmag
A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze, majd a közepébe öntsd bele a vízzel elkevert joghurtot. Kezd el összedolgozni a tésztát, nem kell túl sokat gyúrni csak összeálljon. (a tészta legyen lágy, de ne ragacsos) Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd be és késsel vágj bele keresztet. Azonnal teheted a sütőbe, nem kell várni.
180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30-40 perc) .
Én kicsit mindig másképpen készítem, szeretem a dolgokat változatosan:). Ezt a receptet kedved szerint variálhatod, kísérletezhetsz különböző lisztekkel, magvakkal.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése