2015. április 26., vasárnap

Élesztőmentes, gyors kenyér recept

Nagyon sokan kérték már annak a kenyérnek a receptjét, amit rendszeresen szoktunk sütni.


szódabikarbónás kenyér, joghurtos kenyér, tökmagos kenyér
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek hosszasan ácsorogni a konyhában, szeretem ha valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és finom. Mivel a férjem szereti a kenyeret, így hetente sütünk itthon friss kenyeret - de szerencsére nem kell vele sok időt tölteni:)

Élesztőt nem használunk, így ez egy élesztőmentes kenyér - jó hír azoknak, akik szintén nem használnak élesztőt. 

Most egy tökmagos változatot csináltam.

Hozzávalók
  • 35 dkg liszt (175 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és 175 g finomliszt)
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 dl natúr joghurt 
  • 0,5 dl víz
  • csipet nádcukor
  • 3-4 ek. tökmag
 
A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze, majd a közepébe öntsd bele a vízzel elkevert joghurtot. Kezd el összedolgozni a tésztát, nem kell túl sokat gyúrni csak összeálljon. (a tészta legyen lágy, de ne ragacsos) Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd be és késsel vágj bele keresztet. Azonnal teheted a sütőbe,  nem kell várni.

180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30-40 perc)  .

Én kicsit mindig másképpen készítem, szeretem a dolgokat változatosan:). Ezt a receptet kedved szerint variálhatod, kísérletezhetsz különböző lisztekkel, magvakkal.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

szódabikarbónás kenyér, joghurtos kenyér, tökmagos kenyér, élesztőmentes kenyér recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése