A nagy nyári melegben senki nem szeret hosszasan állni a konyhában és mindenki szereti ilyenkor előnyben részesíteni azokat az ételeket, amik nagyon gyorsan elkészülnek. Hát ez egy ilyen recept:)
Ízletes zsenge cukkinivel, friss paprikával és paradicsommal pillanatok alatt elkészítheted.
Igazi, könnyű nyári étel, ami nem terheli meg a szervezetedet a nagy hőségben sem. A fűszereknek köszönhetően nagyon könnyű megemészteni.
Vacsorára vagy ebédre fogyasztva megtapasztalhatod, hogy kicsit sem nehezült el a tested, könnyűnek érzed magad és tele leszel energiával.
Hozzávalók
1 piros kaliforniai paprika
3 tv paprika
5 közepes cukkini
5 közepes paradicsom
2 ek ghí vagy olaj
1tk római kömény
2 kis szárított chili
1/4 tk asafoetida
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1,5 tk só
1 ek. friss zöld fűszer koriander, bazsalikom vagy petrezselyem
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A paradicsomokat tedd forró vízbe, majd hámozd meg és ha nagyméretűek vágd 8 felé. Használhatsz koktélparadicsomot is, én azt csak ketté szoktam vágni. A cukkinit és a paprikákat vágd 1-2 centiméteres darabokra.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele rómaiköményt, csilit, asafoetidát és kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána rögtön tedd hozzá a felszeletelt paprikákat. 2-3 percig pirítsd, majd tedd hozzá a cukkinit és az őrölt koriandert.Keverd meg néha és néhány percig pirítsd a zöldségeket, majd add hozzá a paradicsom darabokat és vedd le takarékra. Addig párold az egészet, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén add hozzá a sót és megszórhatod valamilyen zöld fűszerrel is.
Frissen, kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival tálad .
Ízletes zsenge cukkinivel, friss paprikával és paradicsommal pillanatok alatt elkészítheted.
Igazi, könnyű nyári étel, ami nem terheli meg a szervezetedet a nagy hőségben sem. A fűszereknek köszönhetően nagyon könnyű megemészteni.
Vacsorára vagy ebédre fogyasztva megtapasztalhatod, hogy kicsit sem nehezült el a tested, könnyűnek érzed magad és tele leszel energiával.
Cukkini paprika paradicsom - könnyű és gyors vacsora a nyári melegben |
1 piros kaliforniai paprika
3 tv paprika
5 közepes cukkini
5 közepes paradicsom
2 ek ghí vagy olaj
1tk római kömény
2 kis szárított chili
1/4 tk asafoetida
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1,5 tk só
1 ek. friss zöld fűszer koriander, bazsalikom vagy petrezselyem
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A paradicsomokat tedd forró vízbe, majd hámozd meg és ha nagyméretűek vágd 8 felé. Használhatsz koktélparadicsomot is, én azt csak ketté szoktam vágni. A cukkinit és a paprikákat vágd 1-2 centiméteres darabokra.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele rómaiköményt, csilit, asafoetidát és kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána rögtön tedd hozzá a felszeletelt paprikákat. 2-3 percig pirítsd, majd tedd hozzá a cukkinit és az őrölt koriandert.Keverd meg néha és néhány percig pirítsd a zöldségeket, majd add hozzá a paradicsom darabokat és vedd le takarékra. Addig párold az egészet, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén add hozzá a sót és megszórhatod valamilyen zöld fűszerrel is.
Frissen, kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival tálad .
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése