2017. július 1., szombat

Cukkini paprika paradicsom - könnyű és gyors vacsora a nyári melegben

A nagy nyári melegben senki nem szeret hosszasan állni a konyhában és mindenki szereti ilyenkor előnyben részesíteni azokat az ételeket, amik nagyon gyorsan elkészülnek. Hát ez egy ilyen recept:)

Ízletes zsenge cukkinivel, friss paprikával és paradicsommal pillanatok alatt elkészítheted. 
Igazi, könnyű nyári étel, ami nem terheli meg a szervezetedet a nagy hőségben sem. A fűszereknek köszönhetően nagyon könnyű megemészteni.

Vacsorára vagy ebédre fogyasztva megtapasztalhatod, hogy kicsit sem nehezült el a tested, könnyűnek érzed magad és tele leszel energiával.


cukkini, paradicsom, paprika, recept, nyári recept, cukkinis étel, vegetáriánus, vegán, egészséges
Cukkini paprika paradicsom - könnyű és gyors vacsora a nyári melegben
Hozzávalók
1 piros kaliforniai paprika
3 tv paprika
5 közepes cukkini
5 közepes paradicsom


2 ek ghí vagy olaj
1tk római kömény
2 kis szárított chili
1/4 tk asafoetida
1 tk kurkuma 
1 tk őrölt koriander
1,5 tk só
1 ek. friss zöld fűszer koriander, bazsalikom vagy petrezselyem

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!


A paradicsomokat tedd forró vízbe, majd hámozd meg és ha nagyméretűek vágd 8 felé. Használhatsz koktélparadicsomot is, én azt csak ketté szoktam vágni. A cukkinit és a paprikákat vágd 1-2 centiméteres darabokra.


A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele rómaiköményt, csilit, asafoetidát és kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána rögtön tedd hozzá a felszeletelt paprikákat. 2-3 percig pirítsd, majd tedd hozzá a cukkinit és az őrölt koriandert.Keverd meg néha és néhány percig pirítsd a zöldségeket, majd add hozzá a paradicsom darabokat és vedd le takarékra. Addig párold az egészet, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén add hozzá a sót és megszórhatod valamilyen zöld fűszerrel is.

Frissen,  kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival tálad .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése