A
jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az
utolsó étkezésre:)
A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával
készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül. Az ájurvéda alapján a fűszerek ebben a tradicionális receptben úgy vannak összeválogatva, hogy a lehető legjobb ízélményt hozzák össze és segítsék az emésztést.
Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve |
Karfiol pakora
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 0.25 kg csicseriborsó liszt
- 1 lapos evőkanál só
- fűszerek a tésztába: 1 evőkanál kalinji, 1ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida), ½ kávéskanál por chilli
- a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Készítsd
elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg. A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a
fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta
marad a belemártott zöldségen. A karfiolt
rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban)
süsd ki és utána csöpögtesd le.
Csatnival
tálalva ellenállhatatlan. Nyári hűsítő friss kókuszos koriander csatni recetet is találsz a blogon, Szilva csatni itt olvasható, paradicsom csatni receptet itt olvashatod és az alma csatni receptet ezen a linken találod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése