2017. július 3., hétfő

Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve

A jógatáborok, jóga elvonulások  legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre:) 
A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül. Az ájurvéda alapján a fűszerek ebben a tradicionális receptben úgy vannak összeválogatva, hogy a lehető legjobb ízélményt hozzák össze és segítsék az emésztést.

csicseriborsólisztes budna, rántott zöldség, bundázott zöldség, pakora, karfiol, bundás zöldség,
Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve
Karfiol pakora
Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 0.25 kg csicseriborsó liszt
  • 1 lapos evőkanál só
  • fűszerek a tésztába: 1 evőkanál kalinji, 1ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida), ½ kávéskanál por chilli
  • a sütéshez  ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!  
Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg.  A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen. A karfiolt  rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése