Elindult az őszi időszak és jönnek az otthon töltött családi vasárnapok, vendégeskedéssel, édességgel, pihenéssel:) Ez a régi sült túrótorta receptem eddig mindig nagy siker
volt bármikor is készítettem.
Sült túrótorta
Hozzávalók
a tésztához:
20 dkg liszt
75 g nádcukor
75 g vaj
1 kávéskanál sütőpor
egy kis tejföl
20 dkg liszt
75 g nádcukor
75 g vaj
1 kávéskanál sütőpor
egy kis tejföl
A töltelék hozzávalói:
50 dkg tehéntúró
4 dkg vaj
15 dkg nádcukor
2 csomag vaníliás cukor (vagy vanília)
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 dl liter tej
A tészta hozzávalóiból gyúrj linzerszerű tésztát - annyit tejfölt tegyél bele, hogy jól gyúrható tésztád legyen. , majd nyújtsd kerekre és bélelj ki vele egy kerek tortaformát (előtte ne felejtsd el kivajazni, lisztezni). Olvaszd meg töltelékbe való vajat. A túrót törd át és a többi hozzávalót add hozzá, majd keverd simára és öntsd a nyers tésztára. 180-200 C fokon 40-50 percig süsd. Tálalás előtt jó pár órára tedd hűtőszekrénybe.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj és lehetőleg homogenizálástól mentes tejet használj.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése