2015. november 24., kedd

Gluténmentes muffin recept

rizsliszt muffin, datolyaszirup recept, csicseriborsóliszt recept
Gluténmentes muffin
Számos érdeklődés jött, hogy  gluténmentes édesség receptet tudnék-e még kirakni. Ez egy jól bevált muffin recept, amit kedved szerint variálhatsz:)  Én imádom a csicseriborsó lisztet, ezért nagyon szeretem ezt a receptet készíteni. Korábban már sós formában tettem ki muffin receptet. (itt olvashatod)

Hozzávalók:
1,5 csésze rizsliszt
3/4 csésze csicseriborsóliszt
1,5 tk. szódabikarbóna
1 és 1/4 bögre víz
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír vagy lehet olaj)
csipet só
1/2 tk. citrom leve
1/4 csésze datolyaszirup (helyettesítheted  5-10 dkg finomítatlan nádcukorral)
fahéj, vanília
1 csésze mazsola (vagy bármilyen gyümölcs)

A mazsolát öblítsd le, majd áztasd be. Egy tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsólisztet, szódabikarbónát sót, fűszereket, sót. Keverd össze a nedves hozzávalókat - citromlevet, olvasztott vajat, vizet és öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tedd hozzá a szirupot is. Az egészet néhány mozdulattal keverd jól össze. Amikor elkeverted a tésztát, beleteheted a mazsolát vagy más gyümölcsöket is. Egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C  fokra előmelegített sütőbe és süsd meg. (kb. 20-25p) 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése