A sütőtök nagyon népszerű étel az őszi és téli időszakban. Kedvezően hat az egészségre, ízletes és elérhető az áron tudjuk beszerezni:)
Nagyon sok ásványi anyagot, vitamint és nyomelemeket tartalmaz. Többek között cinket, mangánt, foszfort, C és B vitaminokat, folsavat, kalciumot.
Segít a gyulladásos megbetegedéseknél, nagyon jó nyálka hártyagyulladásra.
Magas az antioxidáns tartalma. Ezért daganatos megbetegedések esetén is jó és erősíti az immunrendszert. Ez utóbbi az őszi, téli időszakban nagyon hasznos.
Jótékony a megfázásnál is. Kedvezően hat a köhögésre és a tüdő problémákra, asztmásoknak, allergiásoknak kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása..
Széppé teszi a bőrt. Még az égési sérülések regenerálódásában is jótékony.
Magas kálium tartalmának köszönhetően természetes vízhajtó és vérnyomáscsökkentő is.
Javítja, serkenti az emésztést és segít a koleszterinszint normalizálásában.
Kedvezően hat az idegek működésére.
Vegyszermentes (bio) sütőtököt fogyassz!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése