2015. november 16., hétfő

A sütőtök hatásai

A sütőtök nagyon népszerű étel az őszi és téli időszakban. Kedvezően hat az egészségre, ízletes és elérhető az áron tudjuk beszerezni:)

Nagyon sok ásványi anyagot, vitamint és nyomelemeket tartalmaz. Többek között cinket, mangánt, foszfort, C és B vitaminokat, folsavat, kalciumot. 

Segít a gyulladásos megbetegedéseknél, nagyon jó nyálka hártyagyulladásra.

Magas az antioxidáns tartalma. Ezért daganatos megbetegedések esetén is jó és erősíti az immunrendszert. Ez utóbbi az őszi, téli időszakban nagyon hasznos.

Jótékony a megfázásnál is. Kedvezően hat a köhögésre és a tüdő problémákra, asztmásoknak, allergiásoknak kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása.. 

Széppé teszi a bőrt.  Még az égési sérülések regenerálódásában is jótékony.

Magas kálium tartalmának köszönhetően természetes vízhajtó és vérnyomáscsökkentő is. 

Javítja, serkenti az emésztést és segít a koleszterinszint normalizálásában.

Kedvezően hat az idegek működésére. 

 Vegyszermentes (bio) sütőtököt fogyassz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése