2015. november 30., hétfő

Élesztőmentes brokkolis kenyér

borkkolis kenyér, zöldséges kenyér, élesztőmentes kenyér, élesztőmentes pékárú
Élesztőmentes brokkolis kenyér
Amikor úgy ebédel a férjem, hogy el kell vinnie magával az ebédet, olyankor szereti ha valami könnyen szállítható és könnyen fogyasztható dolgot csomagolok. Ilyenkor gyakran készítek valamilyen pogácsát, muffin-t vagy éppen kenyeret. Annak érdekében, hogy zöldséget is tudjon enni, sokszor a muffint vagy a kenyeret, pogácsát készítem zöldségekkel. Most egy brokkolis kenyeret kenyeret készítettem.

 Hozzávalók
  • 30 dkg liszt (nekem most csak tönköly fehér liszt volt itthon, de bármilyen variációban elkészíthető)
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1,5 dl natúr joghurt 
  • 0,2 -  0,5 dl víz (attól függ milyen lisztet használsz)
  • egy csésze megmosott, apróra szedett brokkoli
  • 2 ek. szezámmag
A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze, majd a közepébe öntsd bele a vízzel elkevert joghurtot. Kezd el összedolgozni a tésztát, tedd hozzá a brokkolit is - nem kell túl sokat gyúrni csak összeálljon. Formázd meg, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd el. Késsel a tetejére vágj mintát és tedd a sütőbe.  180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30-40 perc) . 
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése