Árpa |
Leginkább árpagyöngy formában találkozhatunk vele, mely az árpamagok hántolásával és gőzölésével készül. Magyarországon gersli néven ismerik és sajnos nem elég gyakori a fogyasztása. Pedig árpa jól használható egytálételekbe, levesekbe vagy köretnek is kiváló.
Az árpa rostokban, szénhidrátban és fehérjében is gazdag. Kedvezően hat az emésztésre és csökkenti a koleszterinszintet is.
Vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, mint kálium,kalcium, magnézium foszfor és B vitaminok.
Az árpa fogyasztás hozzájárul a testi és szellemi teljesítőképesség növeléséhez és nyugtatja az idegrendszert is.
Vízhajtó hatása miatt a népi gyógyászatban is használták.
Mint minden gabonát az árpát is célszerű először szárazon kicsit pirítani és utána felönteni forróvízzel.
Vegyszermentes (bio) árpát használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése