2015. június 10., szerda

Miért érdemes cseresznyét enni?


A nyár egyik közkedvelt gyümölcse a cseresznye, amelyet már az ókorban is nagyon sokra tartottak és gyógyászati célokra is használtak. 

A cseresznye rendszeres fogyasztása segít megszabadítani a szervezetet a lerakódott méreganyagoktól,  komoly antioxidáns hatással rendelkezik és így hozzájárul a szervezet öregedési folyamatainak lelassításához. Tisztítja a vért, így ízületi gyulladásra is nagy segítséget jelent. Segít eltávolítani a szervezetből a fölösleges vizet, kiváló vízhajtó.

Kedvező hatása van az emésztőszervekre, megszünteti a székrekedést és jótékonyan befolyásolja a gyomorsavtermelését. A cseresznyefogyasztás erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet védekező képességét. 


Nagyon magas a vitamin és ásványi anyag tartalma, így hiányállapotok kezeléséhez is alkalmas (kálium, kalcium, foszfor, cink, magnézium és vas, A, B és C- vitamin). Kimerült, legyengül állapotban jó segítség lehet.


Ez a csodás kis piros gyümölcs kedvezően befolyásolja a hormontermelést és a bőrünket is széppé, egészségesebbé teszi.

A cseresznyét legjobb frissen fogyasztani, de ha éppen nem tudunk frissen szedni aszalt formában is sok jótékony hatása érvényesül.


Nemrégiben egy kedves ismerősömtől hallottam egy praktikát a cseresznye magjának felhasználására. Ő úgy használja fel a magokat, hogy alaposan megtisztítja, majd jól kiszárítja. A kiszárított magokat kis zsákba varrja és ha télen fázik, vagy fáj valakinek a dereka, füle a családban ezt a kis zsákot átmelegíti és mint a babzsákot használja:)

Vegyszermentes (bio) cseresznyét válassz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése