2015. június 24., szerda

Uborka raita (joghurtos uborkasaláta kicsit másképpen)



joghurtos uborka, uborkasaláta, raita, uborkás recept
Uborka raita
Az uborka néhány hete megjelent a piacon és már írtam is egy bejegyzést a jótékony hatásairól (itt olvashatod). Indiában többek között salátát készítenek belőle. Az egyik ilyen közkedvelt uborkából készült salátaféle az uborka raita.

A raita indiai nyers zöldségsaláta, amely egy-két zöldségféléből és enyhén fűszeres krémes joghurtöntetből áll. Ez az indiai saláta nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon jól kiegészíti a fűszeres főfogásokat. Kifejezetten üdítő, frissítő hatású a nagy nyári melegben hűti a testet.

Hozzávalók:
  • 2-3 uborka
  • 3 dl joghurt
  • 1,5 kk só
  • 1 kk őrölt római kömény
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • csipet asafoetida - elhagyható


Az uborkát reszeld le és keverd el egy csipet sóval majd fél órán át hagyd állni. Utána nyomkodd ki az uborka levét és add hozzá a joghurtot és a fűszereket. Alaposan keverd össze és hagyd állni egy kicsit. 

Lehetőleg vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése