2015. június 2., kedd

Miért érdemes mákot fogyasztani?

A mák az egész világon ismert és számos módon használják fel.

Értékes olaja nagyon magas E vitamin tartalommal rendelkezik, számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz (B1-, B6-, B2-, niacin, kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, kálium és magnézium. Kiváló béltisztító hatása van, kedvezően befolyásolja az emésztést, szélhajtó is.

Segít a vérnyomás csökkentésében és a trombózis megelőzésében.

A mák növeli a szellemi teljesítő képességet és lassítja az öregedési folyamatokat. Fokozza az immunrendszer működését.

Idegerősítő, nyugtató hatású. Erősíti a csontozatot, jó eredményekkel használják csontritkulás megelőzésében.

Az ájurvédában segít a vata és kapha csökkentésében és növeli a pittát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése