2016. január 15., péntek

Citromos vaníliás keksz

citromos linzer, teljeskiörlésű keksz, vaníliás keksz,
Citromos vaníliás keksz
December hónapban annyi rendezvény meg minden volt, hogy nem győztem finomságokat készíteni:) Ezzel a recepttel még tartozom Nektek. Ezt az Előszilveszteri jógapartyra készítettem, mint a keksz sorozat újabb darabját. Ez egy többszörösen kipróbált recept, szinte minden évben legalább egyszer elkészítem és mindig nagyon nagy sikere van.

Hozzávalók:
30 dkg graham liszt (lehet finomliszt, vagy vegyesen teljes kiőrlésű és finomliszt)
22,5 dkg vaj
15 dkg nádcukor
csipet só
3 ek. víz
1 citrom reszelt héja és a leve
vanília

Keverd össze először a száraz hozzávalókat. Majd tedd hozzá a  citrom levét és a vizet. A hozzávalókat gyúrd össze és tedd hűtőbe 20-30 percre. Majd a tésztát nyújtsd ki és szaggasd ki a kekszformákat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!


1 megjegyzés:

  1. 5 dkg darabolt dióval jó megszórni. 20 gr 1:4 eritrit+steviával édesítettem. Víz nem kellett hozzá. 2 fólia között nyújtani. 5 cm-es kiszúróval 50 db lett belőle. 180 fokon légkeveréssel 15 percig sült. 3,6 CH/db. Íze, állaga jó lett.

    VálaszTörlés