Citromos vaníliás keksz |
Hozzávalók:
30 dkg graham liszt (lehet finomliszt, vagy vegyesen teljes kiőrlésű és finomliszt)
22,5 dkg vaj
15 dkg nádcukor
csipet só
3 ek. víz
1 citrom reszelt héja és a leve
vanília
Keverd össze először a száraz hozzávalókat. Majd tedd hozzá a citrom levét és a vizet. A hozzávalókat gyúrd össze és tedd hűtőbe 20-30 percre. Majd a tésztát nyújtsd ki és szaggasd ki a kekszformákat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
5 dkg darabolt dióval jó megszórni. 20 gr 1:4 eritrit+steviával édesítettem. Víz nem kellett hozzá. 2 fólia között nyújtani. 5 cm-es kiszúróval 50 db lett belőle. 180 fokon légkeveréssel 15 percig sült. 3,6 CH/db. Íze, állaga jó lett.
VálaszTörlés