2016. január 26., kedd

Hajdina készítése köretnek

Egy korábbi bejegyzésben már leírtam a hajdina áldásos hatásait (itt olvashatod) . A hajdinát használhatod köretnek pl. rizs helyett és nagyon egyszerű elkészíteni. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják és szinte minden diétába jól beilleszthető. 
 hajdina, hajdina fogyasztása, hajdina főzése
Készítsd elő a hajdinát, mosd meg és csöpögtesd le. Melegítsd fel az edényt, majd öntsd bele a hajdinát és kevergetve pirítsd meg közepes lángon -  egy kissé pörkölt mogyoró jellegű illatot érezhetsz.    

Majd öntsd fel 2,5-szeres  mennyiségű forró vízzel, tegyél hozzá sót és takarékon főzd kb. 20-25 percig, amíg meg nem puhul, de a szemek még nem nyílnak szét. 

A végén tehetsz rá frissen vágott petrezselymet is.

Vegyszermentes (bio) hajdinát fogyassz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése