Tojásmentes, mandulás muffin |
A muffinok gyorsan elkészíthetőek és megszámlálhatatlan édes és sós variációjuk van. Csak a készítő képzelete szabhat határt.
Sokak számára a reggeli ételek vagy éppen a desszertek között éppen ezért gyakran kap helyet a muffin. Ez a férjem esetében is így van:)
Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni.
Hozzávalók
12.5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
12.5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
10-12 dkg barna nádcukor
5 dkg darált mandula
2 tk. citromlé
vanília
fél citrom reszelt héja
4 ek. olaj
víz
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Majd öntsd hozzá az olajat, citromlevet és annyi vizet, hogy nagyon sűrű palacsintatésztaszerű állagú legyen - kb 1,5 dl-2 dl víz). Gyorsan keverd össze és már gyorsan teheted is a 180 fokra előmelegített sütőbe. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nevesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése