2015. december 28., hétfő

A gesztenye hatásai

gesztenyeliszt hatásaiA téli esték egyik tipikus illata, a sült gesztenye illata. A gesztenyét Magyarországon leginkább sütve fogyasztják, de nagyon elterjedt a főzött gesztenyéből készült gesztenye püré is. Itthon nem annyira ismert a gesztenyeliszt használata, amiből fantasztikus süteményeket, kekszeket, palacsintákat készíthetünk.

A gesztenye nagyon sok vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. (C, E és B vitaminok, kálium, magnézium, vas, réz, foszfor)

A gesztenye javítja az erek rugalmasságát, erősíti az érfalakat.

Magas az antioxidáns tartalma és energiával tölti fel a szerveztet.

Csökkenti a gyulladást és vizesedést. 

Megfázásnál, hurutos betegségeknél is nagyon jótékony, segít a légzőszerveket egészségesen tartani. A népi gyógyászat hasmenésre is javasolja.

Rosttartalmának köszönhetően javítja az emésztést és telítettség érzetet kelt.

Vegyszermentes (bio) gesztenyét fogyassz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése