2015. december 8., kedd

Gyors, élesztőmentes pogácsa

tejfölös pogácsa, élesztő nélküli pogácsa, magvas pogácsa, zöldséges pogácsa
Élesztőmentes pogácsa
A pogácsákat és a pékárú féléket azért nem nagyon szeretem, mert általában nincs bennük zöldség. Én nagyon zöldségmániás vagyok:) Ezért elkezdtem úgy készíteni a pogácsákat, kenyereket, muffinokat, hogy tettem a tésztába zöldséget:) A receptet zöldség nélkül is elkészítheted, egyszerű tejfölös pogácsának.

Hozzávalók
  • 45 dkg liszt (én felesbe használok teljes kiőrlésű és finomlisztet)
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2-3 ek. magkeverék (napraforgómag, szezámmag, lenmag)
Először keverd össze a száraz hozzávalókat. Majd add hozzá a vajat és a tejfölt és gyúrd össze a tésztát. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára. Majd a tésztát nyújtsd ki szaggasd ki a pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre a pogácsákat.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése