2015. december 18., péntek

Gyors, egyszerű sós stangli

gyors, egyszerű sós stangli
Még mindig ígéretemhez híven, az ünnepi időszakra próbálok olyan recepteket kirakni nektek, amik egészségesebb alternatívái  a bolti, cukrászdai étkeknek vagy segít kicsit megreformálni a korábban felhasznált alapanyagok skáláját.

Ez egy nagyon egyszerű sós rágcsálnivaló, ha vendégeket vársz és nem szeretnél sokat bajlódni, de azért valami finom, friss dolgot szeretnél és nem egy zacskó ropit:) 

Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl

A hozzávalókat gyúrd jól össze és tedd be a hűtőbe néhány órára vagy akár egy egész éjszakára.Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1/2 cm vastagságúra és tedd a tepsibe. Én sütőpapíron szoktam nyújtani, ilyenkor csak átemelem a tepsibe. Derelyevágóval szeleteld fel. A tetejét megszórhatod pirospaprikával, sajttal vagy valamilyen magokkal. Tedd a sütőbe (180 fokra) és süsd készre.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése