2015. december 31., csütörtök

Tejfölös krumplisaláta

tojásmentes krumplisaláta, krumlisaláta, vegetáriánus majonéz, vegetáriánus majonézes krumpliFőiskolai évek alatt gyakran ettünk majonézes krumplisalátát. Azokban az időkben szinte heti 7 napból 5 nap valamilyen krumplis étel volt - lévén a krumpli volt a legolcsóbb:)

18 éve nem eszem krumplit, mert úgy érzem ez nekem nem jó - azóta meg már tudom, hogy tunyává teszi a testet és a tudatot, az ájurvéda alapján tamasztikus hatású élelmiszer (az élelmiszerek testre és tudatra gyakorolt hatásairól itt olvashatsz). 

A férjem szereti a krumplit, ezért nagyon ritkán szoktunk neki valamilyen krumplis ételt készíteni. Ma egy tejfölös krumplisalátát készítettem neki, ami egy egyszerű tojásmentes vegetáriánus étel. 

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 zöld kaliforniai paprika
2 dl tejföl
4 ek. joghurt
1 tk. por nádcukor
2 tk,. citromlé
csipet asafoetida (vagy apróra vágott hagyma)
só és frissen őrölt feketebors
petrezselyem

A krumplit főzd meg és csepegtesd le, hagy szűrőben kihűlni - megfőzheted héjában is vagy kisebb kockákra vágva. Én utóbbit részesítem előnyben, mert sokkal gyorsabb. A sót, borsot, citrom levét, cukrot, asafoetidát keverd össze a tejföllel és a joghurttal. A paprikát vágd apró kockákra és tedd a tejfölös keverékhez a burgonyakockákkal együtt. A végén összevágott petrezselyemmel díszítheted.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése