2015. december 26., szombat

Egyszerű, sajtos, tojásmentes ropogtatni való

tojásmentes sós ropogtatnivaló, sós stangli, tojásmentes sajtos stangli
Egyszerű, sajtos, tojásmentes ropogtatni való
Decemberben gyakoriak a vendégségek. Ilyenkor mindig jól jön valami csipegetni való. Egy régi bevált receptünk vendégvárónak, gyors, sajtos, tojásmentes ropogtatni való:)

Hozzávalók (1,5-2 tepsire):
30 dkg liszt (lehet finom liszt vagy teljes kiőrlésű és vegyesen is használhatod a liszteket)
 

15 dkg vaj 
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl


A hozzávalókat gyúrd össze és tedd néhány órára vagy akár 1 éjszakára a hűtőbe. Lisztezett deszkán késfok-vastagságúra nyújtsd ki és béleld ki vele a tepsit. Vágd derelyemetszővel, vagy késsel a tepsiben fekvő tésztát különféle formákra - stanglira, négyszögekre vagy háromszögekre. A tetejét szórd meg reszelt sajttal - tehetsz rá köménymagot, pirospaprikát is vagy bármilyen magvat amit szeretnél:)
180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Figyelj ne barnuljon meg a sajt rajta, mert akkor keserű lehet. A kisült tésztát a vágatok mentén tördeld darabokra. Ha kihűlt, fémdobozban is tárolhatod.
 
 Vegyszermentes, bio alapanyagokat használj :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése