2015. december 23., szerda

Töltött csokis keksz

Mindig szerettem a kekszeket, száraz rágcsálni, ropogtatni valókat. Amit nem szerettem azok a krémes sütemények - kislánykoromban a franciakrémesnek megettem az alját és a tetejét, és a közepén azt a krémet otthagytam:) egy idő után rájöttek a szüleim, hogy inkább válasszak más süteményt. Nekem a bejgli csücske és az almás pite széle, az isler, a linzer volt a finomság és az oroszkrém torta és társai amit messze elkerültem. 

A kekszek közül csak töltött kekszeket nem szerettem (pl.pilota)  és ez most sem változott. Azonban a férjem, pont az ellentétem, imád mindent ami krémes. Így most, hogy ígéretet tettem egy kedves jógás tanulónknak, hogy sok keksz receptet fogok feltenni a blogra, gondoltam egy krémmel töltött kekszet is felrakok. kétféle krémmel töltöttem a csokis kekszeket - az egyik egy gesztenyés krém a másik egy vaníliás krém.

Hozzávalók:
175 g teljes kiőrlésű búzaliszt
75 g finomliszt
140 g barna nádcukor
225 g vaj
90 g kakaópor
1 púpos tk.sütőpor
csipet só


Gesztenyekrémhez
125g gesztenyepüré
60g vaj
80g porcukor nádcukorból (ha a gesztenyepüré is tartalmaz cukrot, akkor azt vedd számításba)

Vaníliáskrémhez
60 g vaj
80 g porcukor nádcukorból
vanília

A vajat és a cukrot jó alaposan keverd össze, majd a keksz száraz hozzávalóit keverd hozzá. Az egészet dolgozd jól össze, hogy egy jól kezelhető tésztát kapj. A tésztát nyújtsd ki és szaggasd ki a kekszformákat. 160 fokra előmelegített sütőben süsd készre (kb. 15 perc). az elkészült kekszeket hagyd kihűlni és addig keverd be a krémeket. A krémek hozzávalóit alaposan dolgozd el. Majd a kihűlt kekszeket töltsd meg a krémmel.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése