2015. december 5., szombat

Narancsos mazsolás keksz

mazsolás keksz, keksz teljes kiörlésű liszt, egészséges keksz, teljes kirörlésű keksz
Narancsos - mazsolás keksz
Ígéretemhez híven, ahogy közeledik a karácsony egyre több keksz és rágcsálnivaló receptet teszek ki. Holnap a vasárnapi jógagyakorlás és a jógaklub pont mikulás napjára esik, gondoltam valami karácsonyi hangulatú kekszet készítek:)

Hozzávalók
  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy búzaliszt)
  • 10 dkg mazsola 
  • 15 dkg vaj  (vegán változatban használj kókuszzsírt)
  • 15 dkg nádcukor 
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 - ( esetleg 1,5 ) dl folyadék ( a narancs leve + víz) apránként add hozzá, akkor nem tévedhetsz :)
  • 1 narancs reszelt héja
  • fahéj, vanília, őrölt kardamom

Keverd el egy tálban a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a narancs levét és a vizet - egy lágy, nyújtható tésztát fogsz kapni.  Tedd hideg helyre a tésztát egy rövid időre ( 15 - 20 perc ), majd lisztezett felületen nyújtsd és, szaggasd ki belőle a kekszformákat. Tedd sütőpapíros tepsire és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd meg. Az elkészült kekszek kellemesen puhák és néhány napig dobozban is tárolhatod őket.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése