2015. december 13., vasárnap

Karácsonyi keksz - teljes kiőrlésű liszttel

A mai gyertyafényes jógagyakorlásra, napok óta gondolkoztam mit is készítsek. Majd eszembe jutott egy nagyon jó kis keksz recept - aminek egy csokoládés változatát, már korábban elkészítettem a blogra (itt olvashatod) és most karácsonyra a narancshéj, vanília kombinációval megfelelő sütikiszúró formával úgy gondolom pont jó lesz. Persze pogácsát is készítettem, biztos, ami biztos azoknak akik inkább a sós finomságokat kedvelik:)

Hozzávalók:
  • 360 g teljes kiőrlésű búzaliszt (graham vagy tönkölybúzalisztet is használhatsz helyette)
  • 300 g vaj
  • 150 g nádcukor
  • 2 csg. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. víz
  • vanília 
  • 2 narancs reszelt héja 
A vajat keverd jól el a nádcukorral, majd add hozzá a vaníliát és reszelt narancshéjat. Keverd össze a liszttel, a pudingporral és a vízzel. Gyorsan gyúrd össze. A puha tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd tésztából a megfelelő formákat szaggasd ki. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. ( kb. 12-15 perc) A kekszeket hagyd kihűlni.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése