Mogyorós csokoládé |
A blogon már több csokoládé receptet is közreadtam eddig. Ma egy mogyorós csokoládét készítettem - természetesen nincs benne hozzáadott cukor, csak a datolya ami édesíti.
Hozzávalók:
- 15 dkg kakaóvaj
- 5 dkg kakópor vagy karob por
- 10 dkg finomra darált mogyoró
- 12 dkg datolyacukor
- csipet vanília
A kakaóvajat tedd egy tálba és vízgőz felett olvaszd fel. majd a többi hozzávalót add hozzá és keverd össze.
A masszát öntsd bonbon formákba és helyezd a hűtőbe egy kis időre. Egy tálba is öntheted
ha nincs otthon bonbon formád. Kis idő után, amikor a csokoládé már nem
folyós, kiveheted a hűtőből és ki tudod emelni a formából vagy éppen
fel is tudod szeletelni.
Ne felejtsd el, ez friss csokoládé és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, ezért nem tudod hosszasan tárolni. Általában nincs ideje megromlani:)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése