2016. március 13., vasárnap

Házi készítésű mogyorós csokoládé - hozzáadott cukor nélkül


Mogyorós csokoládé
A csokoládé, amit szinte mindenki szeret, de sajnos a legtöbb bolti változat teljesen egészségtelen. Ha otthon jó minőségű alapanyagoktól készítesz csokoládékat, nem csak finomabb de egészségesebb is lesz amit fogyasztasz. Ráadásul, még annyi időt sem vesz igénybe, mint elmenni a boltig egy tábla csokoládéért:)

A blogon már több csokoládé receptet is közreadtam eddig. Ma egy mogyorós csokoládét készítettem - természetesen nincs benne hozzáadott cukor, csak a datolya ami édesíti. 

Hozzávalók:
  • 15 dkg kakaóvaj
  • 5 dkg kakópor vagy karob por
  • 10 dkg finomra darált mogyoró
  • 12 dkg datolyacukor
  • csipet vanília
A kakaóvajat tedd egy tálba és vízgőz felett olvaszd fel. majd a többi hozzávalót add hozzá és keverd össze. 
A masszát öntsd bonbon formákba és helyezd a hűtőbe egy kis időre. Egy tálba is öntheted ha nincs otthon bonbon formád. Kis idő után, amikor a csokoládé már nem folyós, kiveheted a hűtőből és ki tudod emelni a formából vagy éppen fel is tudod szeletelni. 

Ne felejtsd el, ez friss csokoládé és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, ezért nem tudod hosszasan tárolni. Általában nincs ideje  megromlani:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése