Citromos almás muffin quinoa liszttel (gluténmentes) |
Ez a muffin nagyon jó illatú és nagyon ízletes lett - a quinoa liszt és a kókuszliszt fantasztikus eredményt hozott együtt. A muffin papírból is szépen ki tudtam szedni, pedig aggódtam sikerül- e.
Hozzávalók
1,5 csésze quinoa liszt
1/2 csésze kókuszliszt
1/2 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. fahéj
1/4 tk, vanília
1 citrom héja
1/4 csésze kókuszolaj
3 ek. lenmagliszt
12 ek. víz
1 csésze víz
1 csésze megtisztított apróra vágott alma
csipet só
A lenmaglisztet öntsd le 12 ek. vízzel és hagyd állni egy picit - ez fogja összetartani a tésztád. (A "tojás helyettesítéséről" egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam már itt olvashatod)
Egy
tálban keverd össze a liszteket, sütőport,
szódabikarbónát, fűszereket. Majd keverd hozzá a citromhéját,
kókuszzsírt, add hozzá a lenmaglisztes keveréket és végül a vizet. A vizet adagold apránként és figyeld a
tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze. Amikor elkeverted a
tésztát, beleteheted kis almadarabokat és összeforgathatod.
Majd egy muffin
formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát.
Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd amíg aranybarnára sül.
(kb. 20-25p)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése