2016. március 4., péntek

Citromos almás muffin quinoa liszttel (gluténmentes)

kókuszlisztmuffin, almás gluténmentes muffin, gluténmentes muffin, almás gluténmentes, alma kókuszliszt
Citromos almás muffin quinoa liszttel (gluténmentes)
Szeretek kísérletezni a konyhában és mivel nagyon olcsón sikerült quinoa lisztet vásárolni, így most jönnek a próbálkozások. 

Ez a muffin nagyon jó illatú és nagyon ízletes lett - a quinoa liszt és a kókuszliszt fantasztikus eredményt hozott együtt. A muffin papírból is szépen ki tudtam szedni, pedig aggódtam sikerül- e. 

Hozzávalók
1,5 csésze quinoa liszt
1/2 csésze kókuszliszt
1/2 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. fahéj
1/4 tk, vanília
1 citrom héja
1/4 csésze kókuszolaj
3 ek. lenmagliszt 
12  ek. víz
1 csésze víz
1 csésze megtisztított apróra vágott alma
csipet só

A lenmaglisztet öntsd le 12 ek. vízzel és hagyd állni egy picit - ez fogja összetartani a tésztád. (A "tojás helyettesítéséről" egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam már itt olvashatod
Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket. Majd keverd hozzá a citromhéját, kókuszzsírt, add hozzá a lenmaglisztes keveréket és végül a vizet. A vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze. Amikor elkeverted a tésztát, beleteheted kis almadarabokat és összeforgathatod. 

Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C  fokra előmelegített sütőbe és süsd amíg aranybarnára sül. (kb. 20-25p) 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése