Élesztőmentes zöldséges, fűszeres, magvas kenyér |
Ma egy sárgarépás-karfiolos napraforgómagos vegán kenyeret készítettem. A zöldséges kenyér nagyon jól megy akár hummusszal, sajtkrémmel, fűszeres tejföllel .
Hozzávalók:
180g búzafinomliszt
120g teljes kiőrlésű búzaliszt
3/4 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
csipet barna nádcukor
1 tk. szárított bazsalikom
30 g napraforgómag
180 ml kókusztej (lehet más növényi tej is vagy joghurt)
1 sárgarépa lereszelve
1 marék nagyon apróra vágott karfiol
só, feketebors
Keverd össze a száraz hozzávalókat a fűszerekkel, sóval, borssal egy tálba. Majd add hozzá a zöldségeket és a magvakat. A hozzávalók közepébe készíts egy mélyedést és öntsd bele a kókusztejet (ha nem vagy vegán joghurtot is használhatsz helyette). Óvatosan gyúrd össze a tésztát - figyelj, hogy ne túl sokáig, csak annyira, hogy összeálljon. Majd formálj belőle cipót és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsd készre( kb. 30 perc).
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése