Gluténmentes Zöldséges lepény |
Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre rizsliszt
- 1 bögre hajdinaliszt
- 1 bögre quinoaliszt
- 2 ek. szezámmag
- 10 dkg vaj (vagy kókuszzsír)
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek oregánó (vagy bazsalikom)
- só
- bors
- 1,5 bögre víz
- 2 zöldpaprika
- 2 ek. lenmagliszt + 7 ek. víz
A lenmaglisztet keverd el a 7 ek. vízzel és hagyd állni. Az előkészítéshez mosd meg a paprikát és vágd darabokra. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket keverd össze egy tálba, majd morzsold el benne a vajat és végül az áztatott lenmaglisztet keverd hozzá. Önts hozzá vizet fokozatosan és keverd jól el.Gyorsan
dolgozz, hogy a száraz hozzávalók ne legyenek sokat a nedves
hozzávalókkal. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe és helyezd a tetejére a paprika darabokat.
Tedd a sütőbe és kb. 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül és a paprikák kicsit elkezdenek megpirulni rajta - vigyázz ne égesd meg.(kb. 35 p)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése