Zöldsége polenta pizza (gluténmentes) |
A polenta nem más, mint kukoricadarából készült kása. Mediterrán területeken gyakran fogyasztják, kásának, vagy kisütve. Ez a polenta pizza nagyon ízletes és gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók
15 dkg kukoricadara
1 liter víz
só
4 dkg apróra vágott szárított aszalt paradicsom
1 cukkini
1 paprika
1 ek. szárított oregánó (vagy bazsalikom ízlés függvénye)
3 ek. vaj (vagy kókuszzsír vegán változatban)
bors
a tetejére nem vegán változatban:
250 g mozarella
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A zöldségeket mosd meg és vágd apróra. Forrald fel a vizet a sóval, majd tedd takarékra és keverd hozzá a kukoricadarát. Érdemes az első 5 percben habverővel keverni és utána fakanállal.
Addig főzd, amíg elválik az edény falától. Ha elkészült keverd bele a 3 evőkanál vajat, paprikát, cukkinit, aszalt paradicsomot, oregánót és borsozd meg.
A masszát öntsd egy tortaformába és hagyd kihűlni, hogy megszilárduljon. Majd helyezd a tortaformát 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd 10 percig. Majd ha sajttal szeretnéd fogyasztani szeld rá a sajtot és tedd vissza a sütőbe.
Addig süsd, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése