2016. március 1., kedd

Édesköményes lepény

Az édeskömény áldásos hatásairól már írtam a blogon. (itt olvashatod). Mivel minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat, így bárkinek szerepelhet rendszeresen az étrendjében.

Most egy nagyon gyors, egyszerű zöldséges lepényt készítettem vele. Gyakran használom ezt az alapreceptet, amikor olyan ételt kell csinálni, ami hamar elkészül, kevés edényt kell használnom és az elkészült étel laktató és könnyen szállítható:)


Hozzávalók
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1,5 bögre tönköly fehérliszt
  • 1 nagyobb gumó édeskömény
  • 5 ek. olívaolaj (vagy kókuszzsír)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • bors
  • 1,5 bögre víz
  • koktélparadicsom a tetejére díszítésnek
Az előkészítéshez mosd meg a paradicsomokat és az édesköményt. Az édesköményt szedd cikkekre és vágd darabokra. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket keverd össze egy tálba, majd az olajat tedd hozzá. Önts hozzá vizet fokozatosan és keverd jól el – figyeld a tészta állagát van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye). Gyorsan dolgozz, hogy a száraz hozzávalók ne legyenek sokat a nedves hozzávalókkal. A végén keverd bele az apróra vágott édesköményt.
Az így kapott masszát öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe és a tetejét rakd ki félbe vágott koktélparadicsomokkal.  kb. 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül és szép arany színe lesz.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése