2016. március 9., szerda

Édeskömény serpenyőben sütve

Nagyon szeretem az édesköményt, mert különleges aromája van és nagyon jó az állaga is. Gyakran fogyasztom nyersen is, de sütve is nagyon finom.
Az édeskömény jótékony hatásairól már korábban írtam itt olvashatod.
 
Hozzávalók:
3  édeskömény gumó
2 ek. ghí  (vegán változatban kókuszzsír)
1/4 tk. római kömény
1/2 tk. őrölt koriander 

egy pici gyömbér lereszelve

bors


Szedd cikkekre az édesköméynt és jól mosd meg, majd vágd apró darabokra. A száraiból, amik puhábbak, és még zöld is van rajtuk, azokat is használd fel:) Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd hozzá a koriandert és a gyömbért. Add hozzá az édesköményt, majd forgasd egy picit a serpenyőben. Tegyél hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen az édeskömény puhulni - egyszerre mindig csak pici vizet tegyél hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség. Amikor már majdnem megpuhult hagyd elfőni a vizet és és süsd le. A végén sózd és borsozd meg. 

Ez a zöldségétel nagyon jó könnyű ebédnek vagy vacsorának valamilyen gabonafélével. pl. baszmati rizzsel, kusz-kusszal vagy quinoával.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése