Nagyon szeretem az édesköményt, mert különleges aromája van és nagyon jó az állaga is. Gyakran fogyasztom nyersen is, de sütve is nagyon finom.
Az édeskömény jótékony hatásairól már korábban írtam itt olvashatod.
Az édeskömény jótékony hatásairól már korábban írtam itt olvashatod.
Hozzávalók:
3 édeskömény gumó
2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/4 tk. római kömény
1/2 tk. őrölt koriander
egy pici gyömbér lereszelve
egy pici gyömbér lereszelve
só
bors
bors
Szedd cikkekre az édesköméynt és jól mosd meg, majd vágd apró darabokra. A száraiból, amik puhábbak, és még zöld is van rajtuk, azokat is használd fel:) Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha
felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd
hozzá a koriandert és a gyömbért. Add hozzá az édesköményt, majd forgasd egy picit a serpenyőben. Tegyél hozzá egy pici vizet,
hogy elkezdjen az édeskömény puhulni - egyszerre mindig csak pici vizet tegyél hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség. Amikor már majdnem megpuhult hagyd elfőni a vizet és és süsd le. A végén sózd és borsozd meg.
Ez a zöldségétel nagyon jó könnyű ebédnek vagy vacsorának valamilyen gabonafélével. pl. baszmati rizzsel, kusz-kusszal vagy quinoával.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése