A múlt héten írtam egy bejegyzést arról, miért érdemes kölest fogyasztani. A mai hideg időjárásban, gondoltam elkészítem az egyik kedvenc köles desszert receptemet, amit számtalan módon lehet variálni:) Ez egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes desszert - gluténérzékenyek, tejérzékenyek is fogyaszthatják. Tálalhatod reggeliként vagy desszertként étkezés után is. Magában is nagyon finom vagy tortalapnak is felhasználhatod.
Hozzávalók:
- 1 csésze köles
- 4 csésze forró víz
- fahéj, szegfűszeg, vanília
- 1 /2 csésze mazsola
- vaj vagy ghí (vagy kókuszzsír)
- reszelt citromhéj
- Kiegészítheted
kókuszreszelékkel, bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával,
magokkal, almával, más friss gyümölccsel, karobbal, kakaóval, nádcukorral … a fantáziádra van bízva. A végén lekvárral vagy bármi egyébbel is tálalhatod.
Mosd meg a kölest és melegítsd
elő a sütőt. Egy tepsit kenj ki vajjal (vagy ghível vagy kókuszzsírral) és tedd bele a
hozzávalókat (köles, fűszerek, aszalt gyümölcsök, etc.) . Az előmelegített sütőben addig süsd, amíg a köles felszívja
a vizet. Melegen fogyaszthatod kásaként vagy ha kihűl süteménynek fel tudod
szeletelni.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése