2015. május 28., csütörtök

Gyors, egyszerű, cukormentes köles desszert



A múlt héten írtam egy bejegyzést arról, miért érdemes kölest fogyasztani. A mai hideg időjárásban, gondoltam elkészítem az egyik kedvenc köles desszert receptemet, amit számtalan módon lehet variálni:) Ez egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes desszert - gluténérzékenyek, tejérzékenyek is fogyaszthatják. Tálalhatod reggeliként vagy desszertként étkezés után is. Magában is nagyon finom vagy tortalapnak is felhasználhatod.
 
Hozzávalók:
    köles, gluténmentes, édesség, desszert, cukormnetes, vegán,
  • 1 csésze köles
  • 4 csésze forró víz
  • fahéj, szegfűszeg, vanília
  • 1 /2 csésze mazsola
  • vaj vagy ghí (vagy kókuszzsír)
  • reszelt citromhéj
-  Kiegészítheted kókuszreszelékkel, bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával, magokkal, almával, más friss gyümölccsel, karobbal, kakaóval, nádcukorral …  a fantáziádra van bízva. A végén lekvárral vagy bármi egyébbel is tálalhatod.

Mosd meg a kölest és melegítsd elő a sütőt. Egy tepsit kenj ki vajjal (vagy ghível vagy kókuszzsírral) és tedd bele a hozzávalókat (köles, fűszerek, aszalt gyümölcsök, etc.) . Az előmelegített sütőben addig süsd, amíg a köles felszívja a vizet. Melegen fogyaszthatod kásaként vagy ha kihűl süteménynek fel tudod szeletelni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése