2015. május 22., péntek

Miért érdemes kölest fogyasztani?



A köles az egyik legősibb gabonaféle, rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Rendszeres fogyasztása elősegíti a gyomor- és bélműködés helyreállítását. 

További jótékony hatásai:
mire jó a köles, köles jótékony hatásai, köles

  • megszépíti a bőrt, erősíti a körmöket
  • fényessé teszi a hajat
  • késlelteti az öregedést
  • erősíti a szöveteket
  • megakadályozza az érelmeszesedést
  • csökkenti a vér koleszterinszintjét
  • helyreállítja az szervezet sav-bázis egyensúlyát
  • kitűnő energiaforrás
  • erősíti immunrendszert 

 
Gluténérzékenyek is fogyaszthatják! 

Fogyókúrázok étrendjébe javasolt beépíteni, elősegíti az édesség utáni vágy csökkenését, laktató és kedvezően befolyásolja a testsúlycsökkenést.

Kiváló köretnek és kásának is, sósan és édesen is elkészítheted:)
Könnyű és száraz gabonának minősül az ájurvédában, növeli a vatat és csökkenti a kaphat és a pittat. 

Néhány kiváló köleses recept linkje:

Sütőben sült zöldséges köleskása

Gyors, egyszerű, cukormentes köles desszert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése