A joghurt igen népszerű tejterméknek számít manapság - alacsony kalória tartalma, könnyebb emészthetősége és az egészségre gyakorolt kedvező hatása miatt. Natúron, sósan vagy akár édesen is fogyaszthatjuk.
A házi joghurt elkészítése nagyon egyszerű és így biztosan nem kell hozzáadott konzerváló anyagokat, mesterséges színezékeket, kötőanyagokat, etc. is elfogyasztanod.
Hozzávalók:
1 l friss, nem homogenizált, vegyszermentes (bio) tej
2 ek. élőflórás natúr joghurt
1 nagy üvegedény (fedővel)
A tejet forrald fel és utána hűtsd vissza 40-45 fokosra. A visszahűtött tejet öntsd bele egy nagy zárható tetejű üvegbe, tedd bele a joghurtot. Az üveget tekerd be egy takaróba és hagyd a dunsztban 5-7 órán át.
Én este későn szoktam elkészíteni és reggelre kész a friss joghurt:)
Az elkészült joghurtot frissen fogyaszthatod vagy tedd hűtőszekrénybe.
Az ájurvéda egyik gyógyitala a lasszi, egy frissítő joghurtital. Könnyen emészthető, serkenti az étvágyat, javítja az emésztést. Egy adag joghurtot 2-3szoros mennyiségűre hígíts fel vízzel és jól kever össze. Ha édesen szereted tehetsz hozzá nádcukrot vagy mézet vagy készítheted sósan is fűszerekkel.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése