A süteménykészítéstől sokan azért tartózkodnak, mert nem érnek rá... hát a bögrés sütemények kivételt képeznek ez alól, mert szerencsére nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek.
Tegnap készítettem egy gluténmentes sütit cukor nélkül - én nem vagyok édesszájú, ezért nekem elég a mazsola és a gyümölcs édessége benne. Ha Te édesen szereted a sütiket , akkor tehetsz hozzá nyugodtan nádcukrot.
Hozzávalók:
- 1 bögre csicseriborsó liszt
- 1 bögre rizsliszt
- 1 bögre hajdinaliszt
- 1 marék mazsola
- fél citrom leve és a héja reszelve
- csipet vanília (vagy ha nincs otthon vaníliás cukor)
- fahéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 zacskó sütőpor
- 1,5-2 bögre meleg víz
- 10 dkg vaj (vegán verzióban kókuszzsír)
- 5 db kis alma
Az almákat vágd cikkekre, ha úgy szereted jobban meg is hámozhatod előtte. A mazsolát mosd meg majd forró vízzel öntsd le hagyd kicsit állni. A liszteket a szódabikarbónát, sütőport, vaníliát, fahéjat és a citromot keverd jól össze egy tálba - ha szeretnél cukrot hozzátenni akkor azt is add hozzá (kb fél bögre nyers nádcukor). Morzsold el benne a vajat. Majd add hozzá a meleg vizet és a mazsolát - ez segít a vajat elvegyíteni. Az egész keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele, a tetejére helyezd az alma szeleteket. Süsd készre 180 fokra előmelegített sütőben (kb 35-45 perc).
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése