A gyömbér (szanszkrit neve sunthi) Ázsiában a legelterjedtebb gyógynövény és fűszer. Meleg nedves területeken termesztik, mint India, Thaiföld, Mexikó. Felhasználják a friss gyökeret, a gyökér szárított porát és a friss gyökérből nyert levet is. A szárított gyömbér hevítőbb és szárítóbb, mint a friss.

Így készíts Gyömbér teát: A friss gyömbérgyökeret (4-5 cm) tisztítsd meg
és aprítsd fel. Tedd egy edénybe vízzel (2l) és forrald fel, majd lassú tűzön
főzd 5-10 percig. Majd amikor hűlt ízesítsd mézzel, citrommal.
Vegyszermentes
(bio) alapanyagokat használj :)
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése