2015. május 9., szombat

Mire jó a gyömbér? és hogyan készíts gyömbérteát?


A gyömbér (szanszkrit neve sunthi) Ázsiában a legelterjedtebb gyógynövény és fűszer. Meleg nedves területeken termesztik, mint India, Thaiföld, Mexikó. Felhasználják a friss gyökeret, a gyökér szárított porát és a friss gyökérből nyert levet is. A szárított gyömbér hevítőbb és szárítóbb, mint a friss.

gyömbér gyökér, gyömbér tea, gyömbér hatásai, gyömbér felhasználása A gyömbér teát már sok ezer éve használják gyógyításban és az egyik legjobb szer megfázás megelőzésére és gyógyítására. Ezen kívül számos pozitív hatással rendelkezik a gyömbér. Segít az emésztési problémáknál, puffadásnál, hányingernél és javítja az étvágyat és az emésztést. Erősíti az immunrendszert, méregtelenítő és vértisztító hatású. Használható gyulladáscsökkentőként, görcsoldóként, fájdalomcsillapítóként. Az izom és ízületi fájdalmakat is jól csillapítja.  Természetes módon hígítja  a vért, így segít megelőzni a trombózist. Koleszterin csökkentő hatásáról is több helyen írnak. Könnyíti a légzést és nyákoldó hatással rendelkezik. Kitűnő megfázás, influenza esetén. Külsőleg pasztaként szuper jól használható fejfájás csillapítására is.

Így készíts Gyömbér teát:  A friss gyömbérgyökeret (4-5 cm) tisztítsd meg és aprítsd fel. Tedd egy edénybe vízzel (2l) és forrald fel, majd lassú tűzön főzd 5-10 percig. Majd amikor hűlt ízesítsd mézzel, citrommal.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése